2024 Boerenkaascup (by Ronald van Klooster)

Home Forums Verslagen 2024 Boerenkaascup (by Ronald van Klooster)

1 berichten bekijken (van 1 totaal)
  • Auteur
    Berichten
  • #3864
    Webmaster
    Sleutelmeester

    Boeren KAAS Cup 2024 – de club ademt zeilsport

    Al enige jaren horen we dat bij de ARZV te Akersloot een clubje enthousiaste Finnen liggen. In het corona jaar werd besloten geen Boerenkoolcup te organiseren en toch hadden de Finnen van de ARZV behoefte aan een wedstrijd. Als grap begonnen met de Boerenkaascup. Mocht eigenlijk niet maar toch deden ze het.

    De Finnen werden populairder op het Alkmaardermeer. Er ontstond een ware vloot met enthousiaste zeilers op een prachtige plek. De club ademt de zeilsport. Valken, Solo’s en veel ligplaatsen met vooral zeilboten. Het water is groter dan menig zeiler denkt. Zonder eilanden en diep genoeg om op zijn tijd een “full sharky” te maken. Het was tijd om als FCH voorzitter eens een kijkje te nemen bij ARZV. Mede bestuurslid Marck Smit heeft flink aan de boom geslingerd om 30 finnen aan de start te krijgen. Het werden er 28. Een prestatie na een druk bezocht ONK en een datum zo vlak voor het Boerenkool geweld.

    Kagenezen, Loosdrechters, Zuidlaardermeerders, een verdwaalde Noor en een Duitse Finn vriend waren aanwezig. Naast de vele aanwezige ARZV’ers natuurlijk die er alles aan deden om het ons naar het zin te maken. Een vrouwelijke wedstrijdleider waar onze Chris nog wilde tijden mee heeft gemaakt in de Vaurien. De vrijwilligers hadden een perfecte baan uitgelegd. Lekker lange upwind en downwind. Zaterdag met een knoopje of 8 en zondag met pompvlag kwam de wind niet verder dan 15 knopen. Alle starts gingen gemoedelijk. Geen enkele general, hier en daar een UFD maar verder veel te netjes voor Finn zeilers. Gemiddeld bij iedere Finn wedstrijd zeker 2 generals en dan de zwarte vlag. Daar was hier geen sprake van. Ook wel eens lekker.

    Oud ILCA zeiler Melle Heerlien was met zijn broer en hele familie over komen waaien uit het verre noorden. Inmiddels liggen er 11 Finnen op het Zuidlaardermeer en daar zorgt de enthousiaste familie Heerlien wel voor. Prachtige ontwikkeling daar. Zelfs zijn familielid overweegt de O-Jol te verkopen en in de Finn te stappen. De broers maakten het me nog lastig op zaterdag. In de sandwich naar de benedenboei. Melle aan loef en broer Gert aan lij ….kon geen kant op. Opmerkelijk blijft toch dat Joop Wuijts met zijn 88 jaar gewoon 2 races heeft gestart. Volgens zijn vrouw Yvonne was ie zenuwachtig. Nou Joop, alle Finn zeilers zijn trots op je! nog steeds fit genoeg om in de Finn te stappen. Daar dromen we allemaal van.

    Zaterdagavond stond er een prima maaltijd op het programma. De live muziek maakte het avondje compleet. Henk de tank weer in zijn element. Met dank aan de sponsoren!

    Zondag was er meer wind en de kaarten werden opnieuw geschud. De start om 10.00 was wel wat aan de vroege kant. Het was 8 graden en het werd uiteindelijk maximaal 12 graden volgens de wedstrijdleider. 4 manches en het tempo zat er flink in. De baan lag er weer prima in. Het zonnetje kwam er bij en na 4 manches hangen was het wel genoeg. Ook voor onze jonge Finn zeiler Frederik Joosten die er af en toe goed bij zat!

    De Boeren Kaas Cup was een groot succes. Het zeilwater is boven verwachting prachtig en de club heeft er alles aan gedaan om er een geslaagd weekend van te maken. Volgend jaar gaan we proberen nog meer Finn zeilers van de Kaag en Loosdrecht aan de start te laten verschijnen. De boerenkaas voor de eerste 3 was echt geweldig! Op zondag bij aankomst werd hij thuis al aangesneden. Daar mocht ik vaker mee thuis komen!

    De winnaars van de Boeren KAAS Cup 2024, vlnr Marcel Neuteboom – NED 875 – 3e; Ronald van Klooster – NED 43, 1e; Melle Heerlien – NED 33 – 2e.

    Ronald van Klooster
    NED 43

1 berichten bekijken (van 1 totaal)
  • U moet ingelogd zijn om op dit onderwerp te kunnen reageren.